Kort om mig

En blogg om träning, tävling, att utvecklas och om att nå sina mål. Att bli inspirerad och att inspirera andra inom sport, jobb och hälsa är nyckeln för att jag ska hitta drivkraft för att nå mina mål.

Jag är 46 år, boende i Stockholm med fru och tre barn. Arbetar som försäljnings- och marknadsdirektör i säkerhetsteknikföretaget STANLEY Security Sverige AB.Jag

Min sportsliga historia grundar sig inte från barn-och ungdomsåren för att sedan fortsätta mot vuxen ålder. Den har startats på senare år, eller egentligen våren 2011. Jag arbetade då på ett av Sveriges större säkerhetsföretag och min vd med kollegor pratade varmt om cykling och jag bara log. Men efter att ha provat på att cykla på en riktig landsvägscykel, ramlat några gånger men sedan fått upp farten – då var jag fast.

Träningen och min passion inom triathlon inleddes januari 2012 med många månaders rehabilitering. Den 18 september 2011 blev jag allvarligt påkörd av en bilist i samband med att jag var ute och cyklade på min nyinköpta Cannondale.

När jag vaknade upp på sjukhuset kunde jag konstatera att jag haft väldans massa tur. Tre benbrott, ett öppet benbrott, bröstfrakturer, tandfrakturer och en del andra mindre skador. Men där på sjukhuset fattade jag beslutet att JAG ska ställa upp i en Ironman. Inte om några år, utan redan året därpå (2012). För att göra en lång story kort – Jag anmälde mig till Ironman Kalmar och la upp följande plan 1) läka ihop lite a) köpa ny cykel b) lära mig crawla c) plocka fram lite pannben. Det blev mycket rehab i bassäng.253121_156305741179388_1279520501_n

En ny värld öppnades upp för mig – Triathlon världen. Många nya vänner, nya kunskaper och en massa slit gav mig inspiration längs vägen (eller kanske bassängen). 18 augusti 2012 – 11 månader efter olyckan tog jag mig över mållinjen på tiden 12:33:34.

Titanbenet höll men det gjorde ont, väldigt ont! Det rus som min kropp uppfylldes av var något obeskrivligt. Nu var jag igång och sedan har det blivit en hel del olika lopp kommande åren – Ironman, halv Ironman, Halva och hela Marathons, Ultra Marathons .. osv.

Jaga ruset!

Niclas Gustafsson

En tanke på “Kort om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s