Impulsiv eller bara puls …

Tung, känner mig så tung. Inte på grund av vikt eller yttre påverkan. Bara mentalt. Känner så ibland, inte ofta, men ibland. Det är då jag kommer på de där utmaningarna. Den där grejen som kan ge min hjärna den där kicken som den febrilt letar efter. Jag kliver in i en liten bubbla, tänker tillbaka på mina bästa ögonblick, plockar fram några bekräftelser som jag medvetet eller omedvetet lagt in på mitt egna lilla konto där bak i huvudet. Har precis druckit en Ironman på Joe & The Juice, Arlanda flygplats. Det är den 18 augusti och jag ska snart flyga till Malmö för att träffa mina kollegor för jobb och möten. Men när jag sitter där och laddar upp min energihungrande kropp så är det två saker som poppar fram 1) jag ska göra en Ironman på 10 timmar innan jag fyller 50. Helst redan nästa år. Jag fyller 47 den 21 september. 2) jag ska börja blogga. 25 minuter innan avgång startade jag datorn, hade halvvägs registrerat ett konto på WorldPress och redan satt måltiderna för att nå max 10 timmar (sim 1,05h, cykel 5,0h, löpning 3,45h och T1/T2 max 8 min). Då har jag 2 minuter att flexa med – riktigt bra tänkte jag.

Jag log, reflekterade, log igen. Stängde datorn och undrade vad min idrottsliga förebild Carl Brümmer har att säga om det här. Kör-beteendet är JAG i ett nötskal.ironman barcelona 230x120

Nä, denna gång ska jag göra det; by the book – men vilken bok är det? Boken handlar för det första om att göra rätt för mig själv och dem i min närhet. För det andra att ta till mig rätt verktyg för att kunna nå den prestationsnivån jag nu satt siktet på. Därför ska jag inleda med att göra följande;

 • Förankra med familj (check)
 • Prata med Carl Brümmer (check)
 • Bestämma mig för vilken Ironman 2017
 • Ta fram en träningplan
 • Få tillgång till en löpcoach
 • Få tillgång till en nutritionscoach
 • Få tillgång till en sim-coach
 • … och lite annat

Men mål sätter jag själv – 10 timmar ligger fast. Nu handlar det om att ta hjälp av experterna. Bloggandet, yes – det är ju redan igång 🙂

Mål 1 | 10 timmar på en Ironman

Varför 10 timmar? Bra fråga Niclas! Det är en bra siffra. Nej, den bygger på de magiska tiderna som jag nämner ovan. Tider som jag anser är rimliga att klara av – med rätt inställning, omställning och utveckling. Inställning (att vilja nå ett väldigt tufft mål genom delmål) | Omställning (att klara av att gå från impulsiva träningsbeteenden till struktur och kvalitet) | Utveckling (att kunna ”mäta” min utveckling inom de områden som kräver förbättring).

Mål 2 | Blogga om det

Varför blogga? Jag gillar sociala medier såsom Instagram, Facebook och LinkedIn. Jag är aktiv, ibland lite väl aktiv enligt mig själv och andra. Självklart handlar det om mitt ego och att få bekräftelse men på senare tid går det mer åt att bli inspirerad och att få inspirera. Att ”posta” ett inlägg är enkelt! Men att blogga kräver engagemang, tankeverksamhet och viljan att berätta mer än en bild och några korta meningar. Min förhoppning är att utveckla mitt skrivande, använda bloggen som ett verktyg för att hålla fast vid planen samt kanske inspirera någon annan. Du får avgöra med tiden.

untitled

En tanke på “Impulsiv eller bara puls …

 1. Kul att du börjat blogga, Niclas. Och du har helt rätt i att en blog kräver större engagemang och tankeverksamhet än en kortare ”post”. Hoppas du hade nytta av mina tips 🙂 Det ska bli intressant att följa dig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s